KAIKKI PALVELUT 
SAMAN KATON ALTA

 

Palvelemme vuoden jokaisena päivänä.

Palvelut

  1. Reseptilääkkeet

  2. Annosjakelu

  3. Dokumentit ulkomaanmatkaa varten

  4. Lääkkeiden yhteensopivuuden seuranta

  5. Lääkkeiden käyttö raskauden ja imetyksen aikana

  6. Työpaikkakassat

  7. Tiliasiakkuus

  8. Lääkejätteen vastaanotto

 

1. Reseptilääkkeet

Apteekkimme suoratoimituspisteissä voit rauhassa keskustella omaan lääkitykseesi liittyvistä kysymyksistä yksilöllisesti ja häiriöittä. Farmaseutti ottaa reseptin vastaan, tarkistaa ja luovuttaa lääkkeet sekä opastaa niiden käytössä. Tarvittaessa lähetämme sähköisen reseptin uusintapyynnön lääkärille haluamaanne julkisen terveydenhuollon yksikköön. Uusintapyynnön lähettäminen on maksutonta.

2. Annosjakelu

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu on palvelu, jossa asiakas saa annosjakeluun soveltuvat, säännöllisesti käytettävät tablettinsa ja kapselinsa pakattuina muovisiin kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Lääkkeiden annosjakelupalvelu sopii henkilöille, joilla on esimerkiksi runsaasti lääkkeitä jatkuvassa käytössä tai ongelmia lääkkeiden päivittäisessä annostelussa. Lisätietoja apteekkimme tarjomasta annosjakelupavelusta löydät nettisivujemme Annosjakelu-välilehdeltä.

3. Dokumentit ulkomaanmatkaa varten

Reseptilääkkeistä on aina hyvä olla dokumentaatio mukana kun matkustat ulkomaille. Useimmissa tapauksissa lääkärin tulostama potilasohje, tai apteekista saatava englanninkielinen yhteenvetotuloste on riittävä. Yhteenvetotuloste on asiakkaalle ilmainen. Matkustaessasi Schengen-maihin, sinulla tulee kuitenkin olla mukana Schengen-todistus, jos kuljetat mukanasi tiettyjä pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia (PKV) lääkkeitä, psykotrooppisia aineita tai huumausaineita sisältäviä lääkkeitä. Shengen-todistuksen hinta on apteekissamme 10 euroa. Lisätietoa dokumenteista saat apteekistamme.

4. Lääkkeiden yhteensopivuuden seuranta

Käytämme SFINX-interaktiotietokantaa yhteisvaikutusten tarkistamiseen. Tietokanta sisältää tiedot yli 4300 lääkeyhteisvaikutuksesta. Kaikki lääkkeiden yhteisvaikutustiedot ovat uusia ja päivitetty viimeisimmän tiedon mukaan. Interaktiot on luokiteltu kliinisen merkittävyyden (A-D) ja dokumentaation tason (0-4) perusteella. SFINX-tietokannan sisällöstä vastaa Medbase Oy.

5. Lääkkeiden käyttö raskauden ja imetyksen aikana

Tarkistamme lääkkeiden, vitamiinien sekä tavallisten nautintoaineiden sopivuuden raskauden ja imetyksen aikaiseen käyttöön Gravbase ja Lactbase tietokannoista. Tietokannat sisältävät tiedon lähes 900 lääke- ja nautintoaineesta. Gravbase ja Lactbase tietokantojen sisällöstä vastaa Medbase Oy.

6. Työpaikkakassat

Apteekillamme on useiden työpaikkakassojen kanssa sopimukset, joten asiointi kassan jäsenillä meillä on helppoa ja nopeaa.

7. Tiliasiakkuus

Tiliasiakkuus tulee kyseeseen niille, jotka eivät itse pääse asioimaan apteekissa, vaan lääkeostokset hoitaa omainen tai avustava henkilö. Laskutamme tiliasiakkaitamme kerran kuukaudessa joko e-laskulla, tai suoramaksulla.

8. Lääkejätteen vastaanotto

Vanhentuneet tai muuten käyttämättä jääneet lääkkeet luokitellaan ongelmajätteiksi. Voit tuoda lääkejätteesi maksutta apteekkiimme josta toimitamme ne edelleen hävitettäväksi asianmukaisella tavalla.
https://www.fimea.fi/vaestolle/laakkeiden_oikea_kaytto/laakkeiden_havittaminen